IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автокрадците в САЩ погнаха Toyota Prius

Джамбазите свалят само батериите на автомобила

12:55 | 25.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp; Toyota</p>

Снимка:  Toyota

Новата любима кола на автомобилните крадци в САЩ е Toyota Prius. През последните месеци случаите на кражби при модела са се увеличили неколкократно, съобщава ABC7 News.

Джамбазите не задигат цялата кола, а само пакетът с батерии. За свалянето на 70-килограмовите акумулатори са необходими около 20 мин., но това въобще не притеснявало крадците, пише изданието.

Откраднатите батерии се търгували в eBay за около 1000 долара, или повече от два пъти по-евтино от нови, поставени в Toyota.
 
За да предотвратят кражбите, редица сервизи в САЩ вече предлагат специални секретни болтове, заместващите оригиналните, с които се закрепват батериите към шасито. Те могат да бъдат демонтирани единствено с уникален ключ, което би трябвало поне да забави джамбазите.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Schroeder
преди 9 години
Хахаха! Я да видят гот ли ни е на нас в източния блок като ни крадат катализаторите и други чаркове. Само не знам дали и техните застрахователи минават с номера "ми то няма следи от взлом, значи сам си си го свалил и нищо няма да платим'...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още