IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отчете ръст от 52% на доставките на автомобилите си

Компанията обаче се нуждае от още по-голям растеж, за да отговори на целите на Илон Мъск

15:16 | 02.07.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Tesla Motors Inc. обяви, че компанията е доставила 11 507 броя седани модел S през второто тримесечие на годината, с което отбелязва ръст от 52% в сравнение с предишните три месеца и личен рекорд за производителя, съобщава The Wall Street Journal.

Но за да постигне амбициозната цел на главния изпълнителен директор Илон Мъск за 55 000 доставки през 2015 г., компанията ще трябва да отбележи по-голямо повишение през втората половина на годината.

За първото тримесечие Tesla съобщи, че е извършила 10 030 доставки.

Ако Tesla успее да постигне целите на Мъск, които са за 500 000 доставки до 2020 г., бенчмарковете ще превърнат Tesla в убийствен автомобилен бизнес. Макар да е само частица от годишните продажби на повечето световни автомобилни производители, целта на Tesla е доста дръзка за компания, която започна масово производство на автомобили едва преди няколко години.

За да постигне целта си, милиардерът и основател на Tesla трябва да направи безпогрешен дебют на новия си модел – спортния модел Х, през втората половина на годината.

До момента Мъск се бори, за да отговоря на прогнозите и да представя автомобилите си според първоначалните времеви планове и ценови очаквания, така че пускането на модела Х е тест за способността на Tesla да направи скок от нишата си в основния поток на сектора, коментира медията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Colossus
преди 8 години
Първото тримесечие доставила 10030 автомобила, второто 11507,иначе отбелязала ръст с 52% спрямо предните три месеца.На никой ли не му прави впечатление, че сметките не излизат нещо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още