IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen не намира нов ръководител

За мястото на Фердинанд Пиех се борят поне трима души

15:48 | 14.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръководството на германския концерн Volkswagen Group така и не успява да се обедини около кандидатура на мениджър, който да заеме мястото на изпратения в пенсия преди 3 месеца председател на Съвета на директорите Фердинанд Пиех, съобщава Automotive News Europe, като се позовава на публикации в германските медии.

Пиех бе отстранен от поста си през май, след като не бе подкрепен от членовете на ръководството, акционерите и профсъюзите. Неговото място бе заето от заместник-председателя на Надзорния съвет на концерна Бертолд Хубер. Заради разногласията в управата той най-вероятно ще продължи да заема поста поне до края на годината.

Към момента основните кандидати за шефското място във Volkswagen Group са трима. Това са внукът на Фердинанд Порше и доведен брат на Пиех – Волфганг Порше, който е член на Надзорния съвет, неговият племенник – Фердинанд Оливер Порше, както и главният изпълнителен директор на концерна Мартин Винтеркорн. Именно заради конфликта си с последния Пиех изгуби мястото си.

Засега никой от ръководството на концерна не коментира получилата се ситуация. Според последните сведения Пиех е бил отстранен, след като се е опитал да замени Винтеркорн с президента на Porsche Матиас Мюлер. Самият Винтеркорн пък назначи нов изпълнителен директор на компанията Volkswagen. Това Херберт Дис, който допреди година работеше в BMW.

Сътресенията в ръководството на Volkswagen Group станаха причина основателят на студиото ItalDesign – Джорджето Джуджаро, който е в много близки отношения с Пиех, да продаде на Audi последните акции на своята компания и да се оттегли от поста си.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още