IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към новата Astra Sports Tourer

Комбито също ще има премиера във Франкфурт

16:43 | 10.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Opel</p>

Снимка: Opel

След като в началото на лятото видехме изцяло новия хечбек Opel Astra K, сега от германската компания разкриха снимки и информация за версията комби.

По традиция този модел получава наименованието Sports Tourer, като ще се появи пред публика по време на автосалона във Франкфурт, където ще бъде демонстрирана и версията хечбек.

Комбито използва същата нова платформа като хечбека, благодарение на която е с около 200 кг. по-леко от своя предшественик. Архитектурата предоставя също така по-щедро пространство в салона и в багажното отделение.

Така например багажникът вече предлага с 80 литра по-голям обем, като при свалянето на задната седалка обемът достига впечатляващите 1630 литра, сочи информацията. Налична е екстра за автоматично отваряне и затваряне на 5-тата врата.

Данни за външните габарити на модела липсват, но се очаква дължината и широчината да са почти сходни с тези на предходния модел. Въпреки това обаче салонът предлага повече пространство за краката и главите на пасажерите, става ясно от краткото прессъобщение.

Гамата от мотори вероятно ще бъде идентична с тази на хечбека - бензинови и дизелови агрегати, развиващи между 95 и 200 к.с.

Всички подробности очаквайте в началото на следващата седмица.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още