IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2,8 млн. коли с марката Volkswagen са манипулирани в Германия

За България все още няма данни за броя и моделите, които биха били засегнати

16:57 | 25.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
2,8 млн. коли с марката Volkswagen са манипулирани в Германия

В Германия от манипулацията на данните за вредните газове, отделяни от дизелови двигатели на Volkswagen, са били засегнати 2,8 млн. автомобила, заяви федералният министър на финансите Александър Добриндт. Федералните власти са поискали от Volkswagen да поясни дали манипулиращият софтуер може да бъде отстранен. Това трябва да стане за сметка на компанията, поясни Добриндт. 

По-рано той каза, че са били манипулирани не само дизелови леки автомобили, но и лекотоварни автомобили. "Според текущата информация, освен леки автомобили, лекотоварни търговски превозни средства също са засегнати от незаконната манипулация на емисиите на дизеловите двигатели", каза Добриндт, без да споменава детайли.

Според информация на VW от предишните дни около 11 млн. коли с вграден манипулиращ софтуер се движат по пътищата, също и в Европа. Все още обаче няма пълен списък на засегнатите модели. 

От "Порше Бг" все още не разполагат с конкретна информация за България.

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още