IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американци избраха най-добрите двигатели

За първи път в класацията попаднаха и хибридни агрегати

16:33 | 14.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	3,0-литров бензинов турбо мотор - BMW 340I. Снимка: BMW</p>

3,0-литров бензинов турбо мотор - BMW 340I. Снимка: BMW

Американското издание Ward’s Auto обяви ежегодната си класация за 10-те най-добри двигателя в света. За първи път в списъка са включени хибридни агрегати, а очаквано от десетката са извадени моторите на Volkswagen.

Сред претендентите за отличията са общо 31 двигателя, които журналистите от изданието са тествали през октомври и ноември 2015 г. Автомобилите с тези силови агрегати трябва да отговарят на две условия – да се предлагат в серийно производство и да не струват повече от 61 хил. щатски долара.

Експертите са оценявали мощността, въртящия момент, икономичността, шума и други характеристики на моторите. Десет от двигателите са участвали в конкурса и през 2014 г., докато останалите са напълно нови или са обновени.

В Топ 10 влизат два атмосферни V6, един V8, два 4-цилиндрови с турбина, редови 6-цилиндров с турбо, както и турбо дизели V6 и „боксер” на Subaru. Има и хибридни агрегати, в чийто състав са включени електромотори, използвани от Chevrolet Volt, Hyundai Sonata и Toyota Prius.

Списъкът с най-добрите двигатели на годината вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още