IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И колите Maserati ускорявали сами

Компанията прибира в сервизите близо 30 000 коли от моделите Quattroporte и Ghibli

13:24 | 17.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Maserati</p>

Снимка: Maserati

Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви поредната си сервизна акция, като този път тя ще засегне модели на луксозната марка Maserati. От пазара в Северна Америка ще бъдат изтеглени произведени между февруари 2013 и декември 2015 г. автомобили от моделите Quattroporte и Ghibli, съобщава от централата на производителя.

Проблемът при двата седана е в стелката под краката на водача. Тя е лошо закрепена, поради което нейният десен край може да блокира педала на газта при натискане от шофьора. Съответно дори след като водачът спре да натиска педала, ускорението на автомобила може да продължи и съответно да доведе до катастрофа.

Преди няколко години подобен проблем бе открит и при милиони коли на Toyota, което доведе до една от най-големите сервизни акции в историята.

От Maserati съобщиха, че досега не е известен инцидент с някой от автомобилите заради проблема, но въпреки това взимат нужните мерки, за да го отстранят.

Сервизната акция ще засегне 28 235 автомобила, като всички те са продадени в Северна Америка. От компанията уточниха, че не изключват някоя от колите да е препродадена на друг пазар и призоваха собствениците на модели от двете марки до проверят своите машини и в случай на нужда да се обърнат към лицензираните сервизи на марката.

Кампанията по изтеглянето на засегнатите автомобили ще започне от 29 април, като концернът Fiat Chrysler Automobiles поема разходите по замяна на дефектните постелки и дори на педала за газта, ако такава се налага.

Сервизни акции на други автомобили вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още