IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея забрани вноса на модели на BMW, Porsche и Nissan

Компаниите се разследват от Сеул заради нарушения на стандартите за вредните емисии и сгрешена документация

17:34 | 02.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Южна Корея забрани вноса на някои модели автомобили на BMW, Porsche и Nissan заради сгрешена документация, предава Ройтерс.

Мярката се налага заради разследване на модели автомобили в нарушение на стандартите за вредните емисии, уточнява информационната агенция.

Корейските офиси на компаниите са глобени със 7,2 млрд. вона (5,9 млн. долара) от министерството на околната среда на страната. Засегнати са над 4 500 автомобила, които вече са продадени в страната.

Говорителите на южнокорейските офиси на Nissan Motor и BMW потвърждават констатациите на южнокорейското правителство. Двете компании посочват, че ще се опитат да сертифицират наново засегнатите модели. Говорител на Porsche, която е собственост на германския гигант Volkswagen, още не е открит за коментар.

Продажбите в Южна Корея на почти всички модели на Volkswagen бяха спрени още през август миналата година заради скандала с манипулираните вредни емисии на дизеловите модели на компанията, припомня информационната агенция.

Сеул повдигна и криминални обвинения срещу петима бивши и настоящи директори на южнокорейското звено на германския концерн и глоби компанията с рекордните 37,3 млрд. вона.

Заради скандала с Volkswagen Южна Корея поиска данни за излъчваните вредни емисии на моделите, произвеждани от повече от 12 чуждестранни автомобилни компании.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още