IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск обещава Tesla за 25 хил. долара

Благодарение на по-добрите батерии автомобилният производител иска да прави по-евтини коли до няколко години

08:17 | 23.09.20 г. 32
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мъск се опитва да гледа уверено към бъдещето. <em>Снимка:&nbsp;EPA/ALEXANDER BECHER</em></p>

Мъск се опитва да гледа уверено към бъдещето. Снимка: EPA/ALEXANDER BECHER

Последна актуализация: 02:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

12
rate up comment 9 rate down comment 7
michaelis23
преди 3 години
и кат си говорим за луксозни коли, щот Теслата е High End Class уж я да видиме тука кво стаа .... 2020 Mansory Lamborghini Urus VENATUShttps://***.youtube.com/watch?v=hyKejTpfjwgНе мога си обясня още що тия най-луксозните карети ги праят още с бензин ?!? Те не гледат ли Мъска кво прай и как сваля цените и всичките му алабалистики там ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 7
michaelis23
преди 3 години
а кат глеам и ламята спаска кво прай, тва Мъсков също не го умее ми се струва .... таз с тунинга и всичките и салтанати струват колкот наcранaтa Модел S т.е. малко над 100вка хилки евра. Аз не виждам никва база за сравнение ама никва между Секирата и Алдито .... :))PREMIERE! 2020 AUDI RS6-R AVANT 740HP/920NM BEASThttps://***.youtube.com/watch?v=FaYPx3yzWlw
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 8
michaelis23
преди 3 години
вчера мойта кола я заредих за под 2 мин. и дадох 15 евра за пробег 310км. Това Мъск може ли го с неговата Секира ?? Мислим ньет щот с мойта нафталинка за 45 евра изминаам 930 километра пълен резервоар със заряд 5 мин., а тва Теслите съвсем не го могат ама съвсем .... имат ош мноо ляб да ядат ми се струа ама мноо. А кат се скапе батерийката ко прайми, къде ги фърлями, колко струа новата батерийка ? май колко цената на колата ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 5
ED
преди 3 години
Точно.Към момента капацитета на Тесла батериите е към 260 wh/kg. С подобренията ще минат над 300. Това беше заложено в спецификациите на Максуел преди придобоването. Потенциала е по-висок и във времето ще стигнат 400-500, но това не е толкова съществено в момента. Най-голямото постижение е опростяването на процесите, ускоряването на производството и редуцирането на цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 3 години
Благодаря, увеличават мощността като увеличават обема на оттелната клетка, но намалят броя на клетките, което спестява средства. 5-6 кратните сравнения се отнасят за отделните клетки, а не за батерита като цяло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 5
ED
преди 3 години
Пускай CVто. Ако имаш реално решение ще те вземат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 3 години
И аз не съм инженер но се опитвам логически да си обясня нещата. В случай че е казано това което пишете, по-големия капацитет ще се изразходва за по-голямата мощност. Така ще се постигне по- бързо ускорение и по-висока максимална скорост и динамика. Остават 16%, а при разумно каране вероятно и повече за пробега. С колко литра бензин ще стигнета от Бургас до София с малолитражка? А с бавапец седма? Но дано да е лапсус, защото е излишен лукс в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 6
ED
преди 3 години
Battery pack включва голям брой батерийни клетки (отделни батерии). Това което правят е увеличение на размера на отделната батерийна клета, с което постигат 16% по-голям пробег. С други думи, вместо да слагат 4000 отделни клетки ще слагат 6-7 пъти по-малко в пакета. Големият пробив не е в драстичното увеличение на капацитета (кв/кг), а намалението на разходите за производство, опростяването на процесите и възможността да произвеждат десетки пъти повече батерии. Ако в момента цената на кв е над 120-150$според общоприетото мнение то с новите подобрения би трябвало да падне с над 50% или под 100$, което слага край на ценовото предимство на ДВГ автомобилите. В икономическо изражение ще произвеждат десетки пъти повече батерии (автомобили и системи за съхранение на енергия) на много по-ниска цена. Към момента двата ограничаващи фактора за масово навлизане на електромобилите са цената за производство и наличността на батерии! Тесла решават и двата проблема като целта е да ускорят транзита от фосилни горива към електрическа енергия. Ако се запази настоящият темп на растеж на компанията от 40-50% годишно нищо чудно Тесла да се превърне в най-големия производител на автомобили в света и да постигнат целта от 15-20 милиона годишно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
В такъв случай, може би, ще намалят големината на батериите.Иначе не си обяснявам, как ще се увеличи пробега само с 16%, при положение, че новите батерии ще са с 5 пъти по-голям капацитет и 6 пъти повече мощност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
Boicho Popov
преди 3 години
Мъск говореше много неразбираемо понякога, както и хората му. Цялото събитие продължи 3 часа. Ето от английски какво са разбрали колегите: will give the companys EV batteries five times more energy capacity, make them six times more powerful, and enable a 16 percent range increase for Teslas vehicles. T
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още