IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия към Tesla: Ясен бизнес план за стената преди по-ниски данъци!

На среща от юли концернът се е ангажирал да извърши значителни преки инвестиции в местната инфраструктура, продажбите, обслужването и в зарядните станции

18:20 | 14.08.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Индийското правителство е поискало от американския производител на електромобили Tesla Inc. да засили местните доставки и да представи подробни панове за вътрешното производство преди да бъде разгледано неговото искане за по-ниски мита върху вноса на електромобили, споделя пред Bloomberg източник, запознат с темата. 

Министерствата на индустрията и финансите са се обърнали към Tesla за подробности по време на среща по-рано този месец, докато правителството разглежда апела на милиардера Илон Мъск за по-ниски мита и данъци върху електромобилите в третата по големина икономика в Азия.

Министерствата са поискали от концерна ясна визия относно вноса на вече готови електрически автомобили и полуготовите превозни средства, които се облагат с по-ниски мита.

Най-големият производител на електромобили в света изпрати писмо с апел до премира на Индия Нарендра Моди през юли с искане за драстично понижение на вносните мита до 40% от сегашните 60 на сто.

На срещата с властите представители на Tesla са посочили, че компанията е закупила компоненти на стойност 100 млн. долара от Индия и предлага тази цифра да нарасне, след като правителството направи търсените от нея данъчни отстъпки.

Концернът също се ангажира да извърши значителни преки инвестиции в местната инфраструктура и в продажбите, в обслужването на клиентите и в зарядните станции, съобщава източникът.

Индия е петият по големина автомобилен пазар в света с годишни продажби от около 3 милиона превозни средства, но по-голяма част от превозните средства са на цени под 20 хил. долара. Електрическите автомобили все още са малка част от тези продажби, докато премиум моделите също са слабо наложени, според оценки на индустрията.

Мъск написа в Twitter миналия месец, че е „доста вероятно“ изграждането на гигафабрика в Индия, ако компанията постигне успех с вноса.

Искането на Tesla е подкрепено от Mercedes и Hyundai Motor, който държи около 18% от автомобилния пазар в Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ96
преди 2 години
Четох подробно, но не разбрах за каква стена иде реч. Стена- цена???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Мъскиии, така и не се научи на бизнес :) Само цивриш за подаяния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още