IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota владее Испания през януари, делът на е-колите във Франция нараства двойно

Продажбите на електромобили в Италия се понижават, след като правителството спря субсидиите

17:08 | 02.02.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на нови автомобили в Испания нарастват с един процент до 42 377 броя през януари на годишна база въпреки недостига на полупроводници и ефектите от пандемията от коронавирус, според данни на местната индустриална група ANFAC.

Въпреки повишението обемът на продажбите изостава значително спрямо отчетените през януари 2019 г. 93 546 превозни средства.

Японският концерн Toyota е лидер на испанския пазар през този месец, като продажбите му нарастват с 52%, подкрепени от силното търсене на Corolla и C-HR. Peugeot, чиито регистрации се увеличават с процент, се нарежда на второ място, следван от Kia. Южнокорейската марка успява да удвои своите продажби през януари.

Испания Испания

Пазарният дял на напълно електрическите автомобили достига 4,1%, запазвайки нивото си от преди година.

Докато продажбите на дребно нарастват с 13,3% до 21 567 броя, тези, направени от корпоративните клиенти отчитат ръст от 4,4% до 19 195 броя на годишна база.

Продажбите на нови коли в Италия се понижават с 20 на сто през януари до 107 814 броя, като търсенето на изцяло електрически автомобили също се свива, след като правителството спря своята подкрепа за купувачите, сочат данни на транспортното министерство.

Делът на електромобилите в Италия достига 3,4% през януари спрямо 1,8% година по-рано.

По отношение на марките с фокус върху масовия пазар продажбите на Dacia нарастват с 43%, докато тези на Hyundai и Kia се увеличават съответно с 40% и 8,4 на сто.

Регистрациите на нови превозни средства във Франция се свиват с 19% през януари на годишна база, притиснати от продължаващите проблеми в глобалните вериги на доставка. Продажбите в страната достигат 102 901 броя, споделя индустриалната лобистка група PFA.

Франция Франция

Stellantis отчита 18,5% спад на продажбите, докато понижението при Renault достига 23%. Регистрациите на Volkswagen и Toyota се свиват съответно с 20% и 19 на сто. Тези на Hyundai се увеличават с 9,6%.

Делът на изцяло електрическите коли във Франция достига 9,9%, което представлява близо 100% ръст спрямо януари 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
wart
преди 2 години
Това което е казал А.Невски преди толкова години (не веднъж е воювал срещу "Европейците " особено срещу шведите) въпреки са минали повече от 200 години думите му сякаш са актуални повече за днес; " Със Запада може да се разговаря само с меч; С Изтока - диалог".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още