IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota отмени някои поръчки на Harrier заради прекъсванията в Шанхай

Ограничителните мерки в Китай против коронавируса доведоха до първото отказване на поръчки от японския концерн, посочват автодилъри

14:15 | 25.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp е отменил някои от поръчките си на спортния джип Harrier поради прекъсвания в производството, предизвикани от блокадите заради коронавируса в Шанхай, Китай, пише японският бизнес ежедневник Nikkei, цитиран от Ройтерс.

Към клиентите е отправена молба да променят поръчките си към подобрения Harrier, който би трябвало да излезе на пазара през септември.

От Toyota обмислят компанията и дилърите ѝ да покрият разликите, тъй като цената на по-новия модел е вероятно с около 733,35 щатски долара по-висока. Към момента автомобилопроизводителят не е дал информация нито за цената, нито за подобрените функции на новия модел.

Предполага се, че това е първият път, в който поръчка, получена от Toyota, е отменена заради проблем на компанията, пишат от ежедневника, позовавайки се на редица дилъри.

Около 74 хил. единици от Harrier са били продадени в страната миналата година, сочат данните на Японската асоциция на автомобилните дилъри.

Към момента от Toyota нямат коментар по темата.

Миналата седмица японският концерн съобщи, че планира да свие производството си в световен мащаб, което ще достигне около 700 хил. единици през август, или с близо 18% по-ниско от обявеното в началото на годината.

Подобни планове обяви и Honda, откъдето възнамеряват да намалят производството си с до 30% следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още