IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch започва производство на двигатели в САЩ за електромобилите на Rivian

Германците влагат 260 млн. долара за разширяване на съоръжението си в Южна Каролина

18:11 | 25.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германският доставчик на автомобилни компоненти Bosch започва производство на електрически двигатели в САЩ, съобщава Automobilwoche.

Фабриката на компанията в Чарлстън, Южна Каролина, започва да изгражда двигатели за електромобилите на американския концерн Rivian.

За разширяването на производствената дейност във фабриката Bosch ще инвестира около 260 млн. долара до 2025 г.

Въпреки че за момента двигателите, които ще излизат от завода в Чарлстън, ще са предназначени за доставка за Rivian, в бъдеще германската компания може да разшири кръга от клиенти, посочва говорител.

В края на август Bosch обяви инвестиция от над 200 млн. долара в производството на пакети от горивни клетки в същия завод. Очаква се операциите по изграждането на водородни технологии да започнат през 2026 г. Това ще създаде най-малко 350 нови работни места, изтъква доставчикът.

Пакетите от горивни клетки, произведени в съоръжението, ще се използват при задвижването на водородни камиони по пътищата на САЩ през следващите няколко години.

Решението на Bosch отразява предложението на американската Агенция за опазване на околната среда (EPA) да се намалят емисиите на азотни оксиди от  тежкотоварните превозни средства с 47% до 60 на сто към 2045 г., което ще принуди индустрията да наложи хибридни и изцяло електрически задвижвания.

Месец по-рано Bosch разкри инвестиция от 3 млрд. долара в своя разрастващ се бизнес с полупроводници, за да помогне за облекчаването на глобалния дефицит при доставките, който помрачава автомобилната индустрия през последните две години. Инвестицията ще подкрепи снабдяването с чипове в индустрията, като се очаква Bosch да добави технологични тестови центрове, където освен всичко друго ще се изпробват нови технологии. Компанията планира да изгради и производствен капацитет в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 25.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още