IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерите, атакували Continental, продават данните на компанията срещу 50 млн. долара

В свой блог хакерската група публикува списък с размер от почти 8 гигабайта, в който са включени връзки към 55 млн. файла на германския автомобилен доставчик

14:10 | 15.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

При осъществена кибератака срещу германския доставчик на автомобилни компоненти Continental AG хакерите са успели да откраднат голямо количество чувствителни данни, които сега те публикуват в своя блог в Dark Web, съобщава Handelsblatt.

Текстовият файл е с дължина от 7,6 млрд. знака, с размер от почти 8 гигабайта и изброява пътища за съхранение на 55 млн. файла. Според хакерите всички тези връзки се отнасят до сървърите на Continental.

Списъкът включва, наред с други неща, бюджет, инвестиционни и стратегически планове, документи за човешките ресурси и поверителни документи и съобщения от ръководството и надзорния съвет. Кореспонденцията от ръководителя на надзорния съвет Волфганг Райтцле очевидно също е засегната.

Според списъка хакерите са откраднали и данни, свързани с клиенти, включително с производителите на автомобили Volkswagen, Mercedes и BMW . В случая с VW, например, става дума за спецификации за софтуер, контролери, както и договорни условия и други спецификации.

Миналата седмица автомобилният доставчик потвърди информация на Handelsblatt, че хакерската група Lockbit 3.0 е откраднала фирмени данни. Това е първата мащабна кражба на данни на компания от индекса DAX.

От Continental отказват да коментират списъка. Lockbit пусна данните на Continental за продажба срещу 50 млн. долара в края на миналата седмица, след като компанията очевидно е отказала да плати за изнудването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 15.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още