IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar Land Rover предлага работа на освободени инженери от технологични компании

Концернът търси да запълни общо 800 нови работни места, засягащи сфери като автономно шофиране, електрификация и машинно обучение

22:00 | 18.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Jaguar Land Rover (JLR) предлага работа на освободени от други компании технически работници, тъй като британският автомобилен концерн се стреми да наеме стотици инженери, които да му помогнат в разработването на електрически автомобили, съобщава Ройтерс.

JLR, която е собственост на индийската Tata Motors, обяви портал за наемане на работа за технологични работници, които са били освободени от своите бивши работодатели, за да запълни общо 800 свободни позиции, засягащи сфери като автономно шофиране, електрификация и машинно обучение.

Производителят на луксозни автомобили, който се стреми да електрифицира своята продуктова гама, обяви, че вярва, че работниците, напускащи големи технологични групи като Amazon, вероятно притежават необходимите умения, за да заемат свободните позиции във Великобритания, Ирландия, САЩ, Индия, Китай и Унгария.

По-голяма част от свободните позиции се отнасят за британската индустрия и ще бъдат разпределени между офисите на JLR в Манчестър и Гайдън, изтъква главният информационен директор Антъни Батъл.

Решението на JLR да наеме още инженери е предхождано от съкращаването на хиляди служители през последните седмици от технологични компании, включително от Twitter, Meta и Amazon, някои от които имат офиси в Лондон и Дъблин.

Новите работни места, особено в областта на изкуствения интелект и машинното обучение, ще подпомогнат усилията на компанията относно събирането на данни, чрез които тя получава ясна представа за производителността на автомобилите и поведението на клиентите, добавя Батъл.

Миналата година JLR обяви стратегия за електрификация, според която всички автомобили на Jaguar трябва да бъдат напълно електрически до 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 18.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още