IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Hertz надмина пазарните прогнози заради силното търсене на коли под наем

Общите приходи на компанията се увеличават с 13 на сто до 2,05 млрд. долара, докато нетната печалба достига 39 цента за акция през първото тримесечие

18:08 | 27.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Финансовият отчет на Hertz Global Holdings Inc. надмина прогнозите на анализаторите за първото тримесечие, след като компанията отчете засилване на наемите на коли, съобщава Ройтерс.

Търсенето на автомобили под наем остава стабилно, като все повече компании връщат служителите си към работата от офис, а хората се престрашават да планират почивки след отпадането на коронавирусните ограничения.

„Hertz отчете по-добри от очакваните резултати, тъй като продължава да се възползва от силното потребителско търсене на пътувания и продължаващото възстановяване на бизнес пътуванията“, коментира данните анализаторът на Tigress Financial Partners Айвън Фейнсет.

Компанията отчет коригирана нетна печалба за тримесечието от 39 цента на акция, което надминават прогнозите на анкетирани от Refinitiv анализатори за 21 цента на акция.

Междувременно общите приходи на Hertz се увеличават с 13 на сто до 2,05 млрд. долара, което е повече от очакваните 2,033 млрд. долара.

Компанията също така се възползва от повишаването на цените на наемите за еднопосочен маршрут на фона на прекъсванията на полетите в САЩ миналата година, тъй като повече хора избраха да наемат превозни средства.

Търсенето на лизинговите услуги на Hertz беше подпомогнато и от електрическите предложения в автопарка на компанията, тъй като потребителите, които искат да закупят кола с алтернативно задвижване, избраха именно такова превозни средства.

Hertz, която предлага под наем превозни средства на Tesla Inc., увеличава своя електрифициран парк през последните няколко години като част от стратегията си за насърчаване на екологичния транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 27.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още