IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийската AGL Energy ще си партнира с BP в проект за зарядни станции

Двете компании ще предлагат на клиентите на AGL в Нов Южен Уелс намалени такси за зареждане и достъп до супербързи зарядни устройства

20:06 | 15.06.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Австралийската компания за комунални услуги AGL Energy е подписала тригодишно споразумение с енергийния гигант BP, като по този начин цели да си осигури по-лесен достъп до зарядни станции за електромобили за своите потребители в Нов Южен Уелс, съобщава Ройтерс.

Съгласно сделката AGL и BP Pulse, бизнесът за зареждане на електрически превозни средства на базираната в Лондон компания, ще предложат на клиентите в Нов Южен Уелс намалени такси за зареждане и достъп до супербързи зарядни устройства, когато се регистрират в програмата на AGL за зареждане на електромобили.

AGL изтъква, че споразумението за разработване на продукти и услуги за достъпни зарядни станции ще помогне за намаляване на безпокойството около пробега, което отблъсква много кандидат-купувачи от електромобилния пазар.

От комуналната компания добавят, че като част от споразумението с BP двете страни ще се стремят да проучат и да си сътрудничат върху разширяването на обществената зарядна мрежа, захранвана с възобновяема енергия.

BP заяви от своя страна, че споразумението е в съответствие със стратегията на компанията за разгръщане на мрежа от 600 зарядни станции на BP Pulse в Австралия до 2025 г.

„Докато преминаваме към бъдеще с ниски нива на емисии, това споразумение ще даде възможност на нашите клиенти чрез иновативни, устойчиви и рентабилни решения да зареждат електромобилите си“, посочва главният клиентски директор на AGL Джо Иган.

Редица компании, които искат да разширят портфолиото си към устойчива енергия, наскоро увеличиха търсенето на електромобили.

AGL затвори през април електроцентралата Liddell, една от най-старите електроцентрали, захранвани с въглища в страната, след повече от половин век активност, тъй като се стреми да превърне обекта в център за възобновяема енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 15.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още