fallback

Италианската Micromobility готви оферта за придобиване на закъсалата VanMoof

Фирмата за споделяне на тротинетки в момента подготвя обвързваща оферта

14:27 | 01.08.23 г.

Италианската фирма за споделяне на електрически тротинетки Micromobility.com Inc подаде оферта за закупуване на финансово затруднения производител на електрически велосипеди VanMoof BV, съобщава Bloomberg

Фирмата за споделяне на тротинетки в момента подготвя обвързваща оферта, след като е направила първоначална необвързваща оферта за VanMoof, информира Micromobility. Тя планира да използва своя модел, базиран на абонамент, за да подобри продуктовите предложения на VanMoof.

„Разпознаваме предизвикателствата, пред които е изправен секторът на микромобилността в момента, но сме твърдо убедени в трансформиращата сила на тази индустрия“, заяви главният изпълнителен директор на Micromobility Салваторе Палела.

По време на пандемията от коронавирус поръчките на VanMoof нараснаха значително, но сега компанията се сблъсква с множество оплакванията на клиенти относно дефектни части и повреди. Компанията е основана през 2009 г., като в момента изпитва трудности да погаси заеми към инвеститори.

Micromobility предлага абонаменти на електрически скутери в САЩ и Италия чрез своите дъщерни компании Helbiz, Wheels и Mimoto.

Въпреки че електрическите велосипеди не са повишили значително общия брой на продадените колелета, по-високата им средна цена означава, че паричният оборот е по-голям. Приходите в сегмента са нараснали над три пъти през последните десет години до 7,4 млрд. евро миналата година.

Растящата популярност на електрическите велосипеди отчасти се дължи на технологични подобрения като по-малки и с по-висока плътност на енергията батерии. Потребителите също така свикват все повече да ги използват благодарение на услуги за споделена микромобилност като Lime, Tier, Voi и Bird.

Електрическите колела по-често заменят ролята на велосипедите за отмора, използвани само когато времето е хубаво и батерията е напълно заредена. За да стигнат до повече колоездачи, компаниите трябва да се погрижат за хората, които изкарват прехраната си чрез колело, и да предложат реалистични възможности за намаляване на пътуванията с автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:25 | 01.08.23 г.
fallback
Още от Новини виж още