IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наводненията в Словакия застрашават производството на Volkswagen

Германската група предупреди за възможни производствени загуби през септември

11:22 | 31.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Заради продължителните наводнения в Словакия германската автомобилна група Volkswagen AG е застрашена от производствени загуби. Говорител на компанията споделя, че причината е нарушен поток на части от доставчик, който е бил засегнат от наводненията и в момента не е в състояние да поддържа стабилни доставки, пише Automobilwoche.

„С помощта на нашата глобална мрежа от доставчици наличността на компонентите засега е осигурена“, изтъква говорителят, добавяйки: „Въпреки това през септември може да се очаква, че не всички заводи за компоненти и превозни средства могат да бъдат адекватно снабдени, така че трябва да се очакват производствени загуби“.

Volkswagen не посочва кои съоръжения може да бъдат засегнати. Проблемът обаче се отнася за няколко локации, свързани с марките на групата за масовия пазар, където се изграждат двигатели с вътрешно горене.

Португалският завод на концерна в Палмела, близо до Лисабон, вече обяви във вторник, че ще прекъсне производството за няколко седмици от септември, тъй като липсват части за двигатели, произвеждани в Словения.

„Всички отдели на Volkswagen AG работят интензивно, за да сведат възможните ефекти до минимум“, подчертава говорителят. Освен това компанията подкрепя доставчика от Словения, за да може той да възобнови производството. „Ние работим непрекъснато, за да възобновим напълно производството в това съоръжение. Освен това Volkswagen Group подкрепя работата по почистването на място със специализиран персонал“, добавя говорителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 31.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още