IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche запази прогнозите на фона на силно търсене в САЩ и Европа

Продажбите в Китай обаче остават ниски

10:35 | 25.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Автомобилната компания Porsche представи отчет за деветмесечието в съответствие с годишната си прогноза в сряда, след като силното търсене в Северна Америка и Европа е компенсирало по-ниските продажби в Китай, съобщава Ройтерс.

Производителят на луксозни автомобили отчете възвръщаемост на продажбите от 18,3% при ръст на оперативната печалба от 9% до 5,5 млрд. долара, макар че е изправен пред завишени разходи по подготовката на четири предстоящи продуктови представяния следващата година. Приходите са нараснали до 30,1 млрд. евро.

За 2023 г. компанията прогнозира 17-19% възвръщаемост по продажбите, които ще са на стойност 40-42 млрд. евро, залагайки на устойчивостта на луксозното търсене на фона на високата инфлация и несигурната световна икономика.

Porsche заяви в края на септември, че очаква да постигне тези прогнози въпреки увеличението на основните лихви и несигурните икономически перспективи в Китай, където отчита 12% спад на доставките за периода от януари до септември.

Доставките на изцяло електрическия спортен модел Taycan са нараснали с 11% до 27 885 броя, сигнализирайки възстановяване от предизвикателствата във веригите на доставки и осигурявайки си някои части за електрически автомобили, липсата на които помрачиха доставките през първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 25.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още