IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg

Концепцията DS Wild Rubis разчита на хибриден агрегат и ще се качи на поточните линии още догодина

14:12 | 11.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Серийната версия на DS Wild Rubis ще се казва Citroen DSX7 и ще конкурира автомобили като Volkswagen Touareg. Снимка: Citroen</p>

Серийната версия на DS Wild Rubis ще се казва Citroen DSX7 и ще конкурира автомобили като Volkswagen Touareg. Снимка: Citroen

Citroen разсектери концптуалния си модел DS Wild Rubis, за който загатна в началото на месеца. Официалният дебют на автомобила ще се състои на предстоящото изложение в Шанхай (Китай).

DS Wild Rubis разчита на напълно нов хибриден агрегат. В него влизат 1.6 литров бензинов двигател и електромотор. Първият задвижва предните колела, а вторият – задните. Общата мощност на агрегата е 243 к.с.

Досега групата PSA Peugeot Citroen използваше съвсем различен вид хибриди - комбинация между дизелов двигател и електромотор. Това съчетание видяхме при кросовъра Peugeot 3008 Hybrid4 и хечбека Citroen DS5.

Габаритите на DS Wild Rubis са дължина 4.7 м, широчина 1.95 м и височина – 1.59 м. Междуосието е 2.9 м. Новият модел е базиран на шасито на DS5, като по размери е сходен с Volkswagen Touareg. Това опроверга по-ранните твърдения, че дължината на прототипа ще бъде 4.5 и серийната му версия ще трябва да се конкурира с Volkswagen Tiguan, Honda CR-V и Toyota RAV4.

Очакванията са машината да излезе в серия догодина, като премиерата й ще се състои на салона в Пекин. Тогава ще стартират и официалните продажби, като те първоначално ще бъдат само за клиенти от Китай. На по-късен етап моделът ще получи името DSX7, под което ще се продава на европейския пазар.

Производството на серийната версия на новия модел от линията DS ще бъде поверено на съвместното предприятие на групата PSA Peugeot Citroen и компанията Dongfeng в Китай.

Вижте снимки на Citroen DS Wild Rubis!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още