IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot разбули новото 308

Хечбекът е върху новата модулна платформа EMP2

15:12 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Peugeot</p>

Снимка: Peugeot

Френският автомобилен производител Peugeot разкри официално напълно новото поколение на хечбека 308, с който ще се опита да отмъкне клиенти от конкурентите си на пазара като Ford Focus и Volkswagen Golf.

Новият 308 е построен на модулната платформа EMP2, която вече познаваме от компактния ван Citroen C4 Picasso. Габаритите на модела са 4250 мм дължина и 1460 мм височина. По този начин хечбекът е с 266 мм по-къс и с 388 мм по-нисък от своя предшественик. При новото поколение обаче има сериозно увеличение на багажника - с 40 л, като обемът му вече достига 470 л.

Благодарение на използването на новата платформа инженерите на Peugeot са успели да намалят теглото на модела със 140 кг в сравнение с предшественика му. Версията с 1.6 литров бензинов мотор и 6-степенна механична скоростна кутия при предишното 308 има маса от 1287 кг.

Засега от Peugeot не разкриват каквато и да е информация за гамата двигатели, които ще използва новият 308. Знае се само, че намаляването на масата е позволило моделът да бъде по-екологичен. Една от новите модификации на хечбека ще отделя в атмосферата едва 85 гр/км вредни емисии СО2.

Основният елемент в интериора на новото поколение на Peugeot 308 е 9,7-инчов дисплей, с чиято помощ се управляват по-голяма част от системите в автомобила, в това число и климатикът. Предният панел пък е получил минимално количество копчета, като там са разположени само клавишът за включване на аварийните светлини, както и копчето за намаляване и увеличаване на звука от аудиосистемата.

Новото Peugeot 308 също така разполага със светодиодни фарове за челните светлини, като тази екстра е достъпна само за автомобилите с най-високо ниво на оборудване. Французите отбелязват, че подобна опция се появява за пръв път при модели от С-сегмента.

Официалният дебют на модела ще бъде на автосалона във Франкфурт през септември, като продажбите стартират веднага след него.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още