IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen показа обновеното Polo

Промените приближават модела до по-големия и скъп Golf

16:52 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Компанията Volkswagen разкри обновеното Polo, което поне на пръв поглед е претърпяло незначителен фейслифт. Обновлението обаче засяга както дизайна, така и двигателите, а промените приближават модела до по-големия и скъп Golf.

Обновеният Volkswagen Polo вече разполага с напълно обновени предна и задна части, изпълнени в стила на последния Golf. Това важи особено за предната част, при която се вижда хромирана решетка, съединяваща фаровете срещу мъгла. По желание на клиента високите нива на оборудване и версията GTI вече ще се предлагат със светодиодни фарове.

Евентуалният купувач ще може да избира и между 6 вида джанти от лека сплав, както и между осем нови цвята. В интериора промените също са повлияни от Golf - най-вече при оформянето на приборния панел и на централната конзола. Върху въздуховодите, дръжките на вратите и лоста за скорости са се появили хромирани елементи.

В оборудването на фейслифта на Volkswagen Polo са включени и редица нови системи за безопасност. Сред тях е и такава за пост-аварийно спиране, служеща за предотвратяване на повторен удар. Има още система за следена на умората у водача, автоматичен круз-контрол и система за автоматично спиране при ниска скорост.

За първи път моделът ще се предлага със спортно окачване, предлагащо два режима на работа. Що се отнася до двигателите, обновеното Polo ще се предлага с избор от 3 бензинови и 2 дизелови. От гамата отпадат досегашните 1,2 и 1,6 TDI, които ще бъдат заменени от два 1,4-литрови TDI мотора. По-слабият ще е със 75 и 90 к.с., а по-мощният - със 105 к.с.

При бензиновите се поява 1,0-литров, 3-цилиндров агрегат от Volkswagen up!, който заменя досегашния атмосферен 1,2-литров мотор. Неговата мощност е 60 или 75 к.с. Следват 1,2 TSI с мощност 90 или 110 к.с., и 1,4-литров TSI със система за деактивация на част от цилиндрите при слабо натоварване. Мощността на последния е 150 к.с, като той ще се поставя на версията Blue GT. Ще има и модификация GTI със 190 к.с.

В зависимост от двигателите клиентът ще може да направи своя избор между 6-степенна механична скоростна кутия и 7-степенен автомат DSG с двойно сцепление.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още