IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault представи новото поколение Twingo

То е модерен поглед към жанра на градския автомобил с акцент върху иновациите по отношение на линиите и архитектурата му

12:20 | 14.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Част от възможностите за персонализация при новото Twingo.<em> <em>Снимкa: Renault </em> </em></p>

Част от възможностите за персонализация при новото Twingo. Снимкa: Renault

Две десетилетия след като направи революция в сегмента на малките коли с първото поколение Twingo, Renault преобрази своя градски автомобил. Новото Twingo залага на напълно нова концепция - поставен в задната част двигател, който задвижва задните колела.

"Инженерите и дизайнерите на марката започнаха от чист лист хартия и почерпиха вдъхновение от наследството, оставено от оригиналното Twingo и Renault 5. Резултатът е нов, иновативен и пъргав автомобил, който е много забавен за шофиране", се казва в официалната информация за модела.

Разработката на новото Twingo, което бе разкрито преди часове, стартира още през 2008 година. Основата цел при новия модел е била постигането на по-голям простор и по-голяма маневреност. Именно затова е избрана концепция със задно монтиран двигател, независимо от по-високите разходи за развитие, които налага тази промяна.

Новият Renault Twingo е създаден в сътрудничество с Daimler и споделя голяма част от компонентите със следващите поколения Smart.

"Новото Renault Twingo бе вдъхновено не само от оригиналното Twingo, но и от Renault 5. То е модерен поглед към жанра на градския автомобил с акцент върху иновациите по отношение на линиите и архитектурата му. Новото Twingo е забавен, игрив и жизнен градски автомобил”, споделя Лоранс ван ден Акер, главен дизайнер на Renault.

Освен напълно нови конструкция и концепция за задвижване, новото Twingo е получило и напълно нов дизайн. Twingo вече има 5 врати, което също е новост за модела. А формите са динамични, изпълнени според новия дизайнерски език на френската марка. Моделът предлага и значителни възможности за персонализиране, които обхващат както елементи в интериора, така и от екстериора.

Интериорът на колата все още не е разкрит, като това ще стане на 4-ти март в Женева. Французите обаче уточняват, че дизайнерският екип е почерпил вдъхновение от наследството на модела, за да предложи пъстро и весело купе, което е изкусно преосмислено, за да осигури гъвкавост и леснота за ежедневна употреба.

Всички подробности, включително задвижващите агрегати, ще бъдат съобщени по време на официалната премиера в Швейцария.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още