IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическият ван на Nissan

В Женева се състоя премиерата на продуктовата версия на модела e-NV200

17:31 | 07.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Automedia.bg</em></p>

Снимки: Automedia.bg

Премиерата на продуктовата версия на напълно електрическия Nissan e-NV200 се състоя на автомобилното изложение в Женева. Моделът се задвижва от силовия тракт на електромобила Leaf и ще бъде наличен на пазара още тази пролет.

"Съчетахме най-добрите елементи на два модела, отличени с множество награди - Nissan LEAF и Nissan NV200, за да създадем електрическия е-NV200 - ван от ново поколение, който е готов да промени облика на града", заявиха от японската компания по време на премиерата.

Nissan e-NV200 е базиран на стандартния NV200, но около 30% от компонентите му са напълно нови. Основните разлики се изразяват в дизайна, който е изпълнен в стила на електрическите модели на Nissan, и в конструкцията, която е променена, за да приюти компонентите на електрическата система.

Моделът може да измине около 170 километра с напълно заредени батерии. Зареждането им в стандартен електрически контакт отнема около 8 часа, а при използването на по-мощно зарядно времето намалява до 4 часа. Има и още по-бърз вариант за зареждане - със зарядното CHAdeMO DC, което "пълни" батериите на 80% за само 30 мин.

Задвижването на буса е поверено на познатия електрически мотор, който дебютира при модела Leaf. Агрегатът предлага мощност от 107 к.с. и разполага с вградено устройство за зареждане. Батериите - литиево-йонни с капацитет 24 кВч, са интегрирани в пода, за да не влияят негативно на товарното пространство на модела.

Конкретна информация за динамичните възможности на e-NV200 все още не е разпространена, но производителите уточниха, че електрическият бус ускорява по-бързо от своя стандартен вариант, оборудван с дизелов двигател 1.5 dCi.

Всички подробности, включително цените, ще бъдат обявени непосредствено преди пазарната премиера на модела през юни. Производството на европейския Nissan e-NV200 ще се осъществява в Барселона. Моделът ще бъде наличен като товарен ван и пътнически вариант с 5 места. Втората модификация ще се предлага в две нива на изпълнение - базова Combi и луксозна Evalia.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още