IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готова е първата суперкола от Филипините

Моделът на Factor Aurelio Automobile са задвижва с двигател Mitsubishi

16:07 | 15.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Factor Aurelio Automobile</p>

Снимка: Factor Aurelio Automobile

Компанията Factor Aurelio Automobile показа своята първа разработка – спортно купе, изцяло разработено и сглобено във Филипините. Засега моделът все още няма официално име и не се съобщава дали той ще се появи в серия.

Спортният автомобил е дело на 21-годишния филипински студент Кевин Фактор и на Брендан Аурелио, който притежава и компанията Pacita Fibertech, занимаваща се със създаване на автомобилни каросерии от композитни материали.

Шасито на машината е направено на ръка, като някои елементи от каросерията са от карбон. Агрегатът, който задвижва машината, е 2.0-литров турбо-мотор Mitsubishi 4G63T. През 90-те години на миналия век този двигател е поставян на моделите Galant VR-4, Lancer Evolution и Carisma GT.

От компанията твърдят, че спортната кола може да се задвижва и от атмосферен двигател на Honda от същия период. Засега обаче от Factor Aurelio Automobile не бързат да разкриват други технически подробности за модела.

Още автомобилни новини може да намерите в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още