IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda разкри напълно новия MX-5

Кабриолетът е получил технологии SKYACTIV и е "отслабнал" със 100 кг.

15:23 | 04.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Mazda</p>

Снимка: Mazda

Компанията Mazda официално разкри четвъртото поколение на модела MX-5 със специални церемонии в Япония, Северна Америка и Европа. Напълно новият роудстър е оборудван с технологиите SKYACTIV, а дизайнът му е в новия стил на марката, носещ името KODO.

Новата Mazda MX-5 е изградена на напълно нова платформа със задно задвижване. Моделът е със 105 мм по-къс от своя предшественик, височината му е намалена с 20 мм, а широчината е увеличена с 10 мм. Сериозна промяна има и в общото тегло, което е редуцирано със 100 кг.

Под капака на новия модел ще се поставят два двигателя с директно впръскване. Обемът им е 1.5 и 2.0 литра, като се очаква да генерират 140 и 200 к.с. съответно. Трансмисията е от серията SKYACTIV, ръчна с 6 степени.

Четвъртото поколение на модела е получило също така по-нисък център на тежестта, а двигателят е поставен по-навътре зад предната ос, което доставя оптимално разпределение на теглото в съотношение 50/50 между двата моста.

„Mazda MX-5 е емблематичен модел, с който преследваме философията на марката, а именно – удоволствието от шофирането. При четвъртото поколение на модела екипът ни е търсил иновации не само във външния вид, но и при технологиите, които са насочени най-вече към опазването на околната среда. Сега екологичните норми са много по-строги, отколкото при появата на първия модел преди 25 години, като ние сме се съобразили с тях“, се казва в съобщението на компанията.

Mazda MX-5 продължава да държи световния рекорд за най-продаван двуместен кабриолет в света - реализациите на модела до юли тази година надхвърлят 940 000 бройки. От излизането си на пазара до момента роудстърът е получил над 200 награди, сред които е и „Автомобил на 2005-2006 г.“ в Япония.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още