IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda готви купеобразен кросовър

В серийната си версия Koeru ще бъде достъпна алтернатива на BMW X4

12:21 | 10.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mazda</em></p>

Снимка: Mazda

Японският автомобилен производител Mazda показа първо изображение на концептуален кросовър, който носи името Koeru. Автомобилът трябва да дебютира пред публика на автосалона във Франкфурт.
 
Името Koeru от японски се превежда като „превъзходство” или „излизане от рамка”. В компанията са се спрели на него, защото искат с пускането на такъв модел да въведат нови стандартни при кросовърите от гледна точка на качество, цена и производителност.

Моделът е поучил агресивен и спортен дизайн, в която явно се виждат чертите на дизайнерската философия KODO. Кросоворът ще получи силно наклонено предно стъкло, тесни странични прозорци и допълнителен спойлер на покрива.

Mazda Koeru Concept трябва да се превърне в предвестник на серийния кросовър CX-4, който ще бъде предлаган като достъпна алтернатива на крос-купетата BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe.

Засега няма яснота около задвижващия агрегат, с който ще бъде оборудван прототипът. Предполага се, че той може да получи 2,5-литров турбомотор с 300 к.с.

Още любопитни статии за автомобили вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още