IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar разкри новия си флагмн - луксозен хибриден седан

Наследникът на XJ запазва името си, като ще се предлага и със стандартни двигатели

14:53 | 18.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">*Неофициално изображение: Autocar</em></p>

*Неофициално изображение: Autocar

Ръководството на компанията Jaguar взе решение какво ще представлява бъдещият флагман на марката, която трябва да замени седана XJ. Според изданието Autocar, което цитира представител на марката, това ще бъде "напълно нов тип свръх-разкошна машина с хибриден силов агрегат от напълно ново поколение".

Очаква се моделът да запази името си XJ, въпреки че се твърдеше за евентуалната му смяна. До това крайно решение се е стигнало, след като в Jaguar са се отказали от първоначалните си намерения да пуснат луксозен и скъп всъдеход от ранга на Range Rover Sport. Шефовете на британския производител са останали впечатлени от успеха на новите Mercedes-Benz S-Class и BMW 7-Series и затова седанът ще продължи да се произвежда.

Автомобилът обаче ще предлага редица нововъведения, които ще повишат стандартите в луксозни седан. Той ще бъде изграден на модернизирана платформа D7, за която се използват изцяло композитни материали. Моделът ще получи хибриден агрегат, в чиято основа ще бъде напълно нов 6-цилиндров мотор от семейството Ingenium. Все още обаче не е решено дали това ще бъде дизелов или бензинов двигател.

Предвижда се концептуалната версия на новия Jaguar XJ да се появи на някое от големите автомобилни изложения през 2018 г. Серийният вариант на модела ще бъде готов година по-късно. Освен с хибридно задвижване флагманът на британците ще се предлага и във версии със стандартни бензинови и дизелови двигатели.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още