IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът прехвърли още един терен на компанията "Индустриални зони"

Теренът на транспортното министерство ще бъде използван за икономическата зона край Божурище

14:34 | 07.05.13 г.
Кабинетът прехвърли още един терен на компанията "Индустриални зони"

Още един имот беше прехвърлен към "Национална компания Индустриални зони" (НКИЗ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На днешното заседание на кабинета министрите са решили теренът да бъде отнет от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от публична държавна собственост да бъде обявен за частна държавна собственост. Имотът е внесен като непарична вноска в капитала на компанията.

Теренът е с площ от 55 дка и се намира в землището на с. Гурмазово, община Божурище. Той ще бъде приобщен към останалите терени, които се използват за реализиране на един от приоритетните проекти на компанията - "Икономическа зона София - Божурище".

В края на миналата година имот от 581 дка на Министерство на отбраната беше прехвърлен на "Национална компания Индустриални зони", както и още 4 други имота с площ от над 1 900 дка.

Икономическата зона край Божурище ще привлича експортноориентирани компании. Наскоро икономическият министър Асен Василев връчи сертификат клас А на компанията Behr Hella Thermcontrol – BHTC, която ще изгради предприятие и развоен център за производство на уреди за управление на климатични инсталации на автомобили и камиони. Това е и първата мащабна инвестиция в икономическа зона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още