IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара Загора ще строи парк и спортна зала на бивш военен терен

За строителството на парк с атракциони и зони за отдих се предвиждат 4 млн. лв., а за спортната зала ще бъдат необходими 15 млн. лв.

17:38 | 21.05.14 г.
<p>
	<span style="font-size: 12px;">Кметът на града Живко Тодоров (в средата) и областният управител Живка Аладжова на терена на бъдещия парк.&nbsp;</span><em>Снимка: Община Стара Загора</em></p>

Кметът на града Живко Тодоров (в средата) и областният управител Живка Аладжова на терена на бъдещия парк. Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора става собственик на терен от 90 дка за строеж на парк и спортна зала, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на града Живко Тодоров и областният управител Живка Аладжова подписаха днес договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху терен от 90 дка (известен като бившите артилерийски казарми в града) в кв. Казански от Министерството на отбраната на Община Стара Загора.

В първия етап от реализацията на проекта се предвижда да бъде построен парк с атракциони и зони за отдих и спорт върху площ от 70 дка с отпуснати от публично-инвестиционната програма на правителството 4 млн. лв.

По същата програма общината ще може да кандидатства и през 2015 г. за изпълнението на втория етап от проекта, който предвижда изграждането в южната част, на площ от 20 дка, на многофункционална спортна зала, уточни областният управител Живка Аладжова.

За нея ще бъдат необходими още 15 млн. лв., допълни кметът.

Все повече градове обявяват планове за строителство на спортни зали в последните седмици. По-рано днес стана известно, че Видин планира да изгради спортен комплекс върху терен, прехвърлен на общината от правителството. Варна ще обновява спортната зала на бул. "Христо Ботев", а Бургас планира да построи "Арена Бургас" за 30 млн. лв.

Община Стара Загора вече разполага с проект за Подробен устройствен план за изменение на Плана за регулация за урегулирания поземлен имот и План за застрояване за новообразуваните урегулирани поземлени имоти, и придружаващите го схеми.

На 23 май в Община Стара Загора ще се проведе докладване и обществено обсъждане на изработения проект с участието на представители на общинската администрация и проектантския колектив. Всички заинтересовани граждани и юридически лица могат да дадат своите писмени становища и предложения в срок до 27 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още