IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството прехвърли военните имоти на 4-ти км в София на София Тех Парк АД

Министерският съвет прие и решения за отчуждаване на части от имоти за изграждането на пътни връзки на магистралите Струма и Марица

13:11 | 18.06.14 г.
Правителството прехвърли военните имоти на 4-ти км в София на София Тех Парк АД

Правителството отне от Министерството на отбраната имоти в София, обяви ги за частна държавна собственост и реши да бъдат внесени като непарична вноска в капитала на "София Тех Парк" АД, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Имотите се намират в район "Младост" (комплекса на 4-ти км в столицата - бел. ред.) и са с обща площ 39,2 дка, като върху тях са застроени 12 сгради.

С друго решение кабинетът прехвърли на община Шумен собствеността върху двуетажна сграда на ул. "Цар Калоян" в града.

На Столична община е прехвърлено правото на собственост върху апартамент от 50 кв. м в ж.к. "Дружба 1". Жилището е с отпаднала необходимост за образователното министерство.

На Държавната агенция за бежанците се предоставя правото на управление върху терен от 17 дка на бул. "Ботевградско шосе" 270 в София. В него са построени четири сгради, които агенцията вече ползва с решение на кабинета от септември миналата година.

На заседанието си правителството прие решение също за намаляване на капитала на "Водоснабдяване и канализация" ЕАД – Бургас с правото на собственост върху 62 кв. м в района на каналната помпена станция при морската гара в Несебър и да увеличи със стойността на имота капитала на държавното дружество. Теренът ще бъде предоставен на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Намален беше и капиталът на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху имоти в с. Шипково с площ близо 9,5 дка и намиращите се върху тях курортна поликлиника, две сгради, балнеолечебница, плувен басейн и съблекалня. Имотите ще бъдат предоставени на община Троян.

Министерският съвет прие и решения за отчуждаване на части от имоти - частна собственост, за изграждането на пътни връзки при пресичането на автомагистрала "Струма" с пътя Петрич-Златарево и за строителството на участъка от автомагистрала "Марица" между Оризово и Харманли.

Имотите се намират в землищата на с. Марикостиново, община Петрич, на с. Ябълково, община Димитровград, на с. Поляново и град Харманли, община Харманли. Финансирането на процедурата по отчуждаването се осигурява от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Решенията на Министерския съвет може да бъдат обжалвани по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването им на заинтересованите.

Кабинетът днес учреди и ограничено вещно право - право на прокарване, в полза на община Нови пазар върху поземлени имоти - публична държавна собственост. Решението е свързано с изграждането на пречиствателна станция за отпадни води и свързаната с нея техническа инфраструктура и реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа в Нови пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още