IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община търси проектанти заради новата програма за саниране

Обявена е обществена поръчка с прогнозна стойност 15 млн. лева

10:57 | 09.02.15 г.
Столична община търси проектанти заради новата програма за саниране

Столичната община обяви обществена поръчка за изработването на технически инвестиционни проекти за саниране на панелни блокове и адаптиране на подготвените от общината типови проекти за рехабилитация на сградите, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Прогнозната стойност на поръчката е 15 млн. лева, като 8 млн. лева от тях са предвидени за новите проекти, а 7 млн. - за адаптиране на подготвените типови. Парите се предвижда да бъдат осигурени от новата Национална програма за саниране, която наскоро беше одобрена от Министерския съвет и по която вече тече прием на документи.

Общината иска да сключи рамково споразумение с 15 изпълнители на поръчката.

Крайният срок за подаването на оферти е 18 март. Предложенията на фирмите ще бъдат отворени на 20 март.

Очакванията на общината са да се подготвят проекти за саниране на около 2 млн. кв. м РЗП.

Заради програмата за саниране на блокове, която се финансира с европейски пари, Столичната община разработи типови проекти за 79 вида секции за панелни блокове във всичките им части - архитектурна, вентилация и топлоснабдяване, ВиК, електроинсталации и асансьорна уредба.

Столичната общинска администрация изрази готовност да предостави тези проекти и на други общини, за да улесни процеса по рехабилитация на блоковете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още