IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще има нова спортна зала на Централна гара

Ремонтът на гарата трябва да приключи в началото на ноември

13:01 | 27.07.15 г.
София ще има нова спортна зала на Централна гара

Ново спортно бижу ще има София тази есен. След ремонта на Централната жп гара там ще отвори врати нова спортна зала.

Помещението е почти готово. То е с отделен вход и е само на метри от този на жп гарата. Залата е 1500 квадратни метра. Има помещения за фитнес, треньорски кабинети и съблекални.

Според специалисти там могат да се поставят преместваеми трибуни за 800-1000 седящи места, за да могат да се правят състезания и турнири.

Залата е многофункционална. Размерите ѝ - 48 на 30 м, позволяват в нея да се тренират няколко вида спорт като баскетбол и волейбол, твърди "24 часа".

Има възможност и за три тепиха. Таванът е на височина 12,50 м, което пък позволява тя да се ползва и за художествена гимнастика.

Решен е и транспортният достъп, тъй като до Централна гара има метро, трамваи и автобуси. Ремонтът ѝ, който струва 73,8 млн. лв., трябва да приключи в началото на ноември.

В момента залата е собственост на НКЖИ, тъй като е част от гарата. Имало обаче идея държавата чрез транспортното министерство да я предостави на спортното ведомство, което да реши как и кой да я експлоатира.

От Министерството на младежта и спорта обявиха, че обмислят вариант залата да бъде предоставена на Българската федерация по художествена гимнастика.

Още новини четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още