IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикадили закрива част от магазините си в страната

Компанията започва план за преструктутуриране след провалената сделка с Carrefour

20:44 | 24.09.15 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Пикадили</em></p>

Снимка: Пикадили

Компанията за бързооборотни стоки Пикадили обяви, че започва план за преструктутуриране, като предвижда да постави фокуса върху предлагането на стоки от висок клас. По този начин компанията цели да привлече по-платежоспособни клиенти от средния клас.

Веригата магазини Пикадили ще концентрира усилията си върху модернизиране и обновяване на магазините си предимно в София и във Варна и най-вече в големите търговски центрове. Това означава, че компанията ще концентрира усилията си върху по-малко на брой търговски обекти  в опит да предложи качествена услуга.

Според Пикадили на служителите от закритите търговски обекти компанията ще предложи алтернативна работа в останалите магазини.

Част от стратегията за модернизиране е вече започналият ремонт на супермакрет Пикадили в Сити Център София. Предстоят ремонти и обновяване на интериора на търговските обекти в  Сердика Център и Мол София. Вече успешено работещ е Пикадили Гурме в София Ринг Мол, който предлага нов тип интериор, продукти от висок клас за клиенти, търсещи вкусове и качество, което демонстрира визията за развитие на компанията.

Преди два месеца собствениците на Carrefour и Пикадили обявиха, че се отказват от сливането на двете търговски вериги. Обединението щеше да създаде верига от повече от 75 магазина в България с общ оборот от 452 млн. лева и над 3 хил. служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 1
Bones57
преди 8 години
Май никой не се сеща защо се изнасят пиявиците.....***, преди две, три години не съм и вярвал, че ще заговорим отново за война. Икономическа на първо време. А глада е голяма сила...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 1
deant
преди 8 години
Има ли значение дали са чужденици или българи. Пак ни клатят:Собственик на "Пикадили" е българското дружество "АП Март", притежавано от регистрираната в Люксембург компания "Юропиън Ритейл Инвестмънт". До 20 март 2015 г. тя е била собственост на Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.На тази датата акциите са джиросани на братята Валентин и Десислав Попови и Николай Лазаров
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 3
melon
преди 8 години
То хубаво качество, ама ако е като лидълското "гурме"... В магазините са си едни и същи стоки навсякъде. Е, ако продаваш еднакви неща на по-високи цени?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 27 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
Компанията за бързооборотни стоки Пикадили обяви, че започва план за преструктутуриране, като предвижда да постави фокуса върху предлагането на стоки от висок клас.----Илюзия е да се мисли шаблонно, че щом разполагаш с висок доход, задължително ще купувам скъпа стока ! Защо да го правя ?!? Високата цена отдавна, отдавна не е синоним на качество. Много често високата цена се държи заради някаква "марка", някакво "име", наложило се като "еталон" в миналото. Обаче в днешно време по нищо съществено не се отличава от стока "без марка"!п.п.Управителя на предишната фирма, в която бях, за един пиклив болт искаше по 10-ина оферти от различни фирми... и накрая избира някой с който вече е работил, но го натиска да свали цената на нивото на цената от най-ниската от офртите, които е получил : "Ако не свалиш - ще поръчам на другия!" ... и оня сваля - де ше иде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 5
marto76
преди 8 години
Била открива нови 58 магазина, а тези пък закриват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 7
misanthrope
преди 8 години
Пикадили е българска верига бе. Тръгва от Варна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 16
aldy
преди 8 години
ТИЯ чуждоземски търговци съвсем са взели местното население за австралийски аборигени, като им продават калпава стока на двойни и тройни цени под одобрителния поглед на мазните държавни чиновници. Много от стоките на една друга известна верига се продават ДВА ПЪТИ по-евтино в Германия. Вече не е проблем стоките с дълготрайна употреба да се купят директно от там и дори с транспорта са далече по-евтини и вероятно по-качествени. Сега се чудят защо фалират. Ами да фалират и да се измитат от тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още