IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Пикадили" и Carrefour обединяват дейностите си в България

Ако бъде одобрено от КЗК, новото съвместно предприятие ще управлява 75 магазина с общ годишен оборот от 452 млн. лв.

17:54 | 10.11.14 г.
"Пикадили" и Carrefour обединяват дейностите си в България

AP Mart, собственик на веригата супермаркети „Пикадили“ в България, и "КМБ - България", която управлява магазините на Carrefour у нас, обединиха дейностите си по търговия на дребно, съобщиха от компаниите.

Ако бъде одобрено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), обединението ще създаде верига от повече от 75 магазина в България с общ оборот от 452 млн. лева (на базата на резултатите за 2013 година) и над 3 хил. служители.

Двете страни са постигнали взаимно съгласие и за увеличаване на капитала с 46 млн. лева. Това ще стане на две стъпки – половината до края на годината, а другата – през 2015 година. Увеличението на капитала цели допълнителна подкрепа и стабилизиране на бизнеса в България, както и подобряване на условията за разплащане с доставчиците.

АП „Март“ и КМБ ще имат равно участие в новото съвместно предприятие.

Начело на новата структура като регионален мениджър ще застане Жером Лубер, който в момента е изпълнителен директор на Marinopoulos Group - гръцката компания, която държи франчайза Carrefour за региона. На местно ниво структурата ще бъде управлявана съвместно от Милош Ристич от „КМБ България“ и Таня Косева-Бошова от „Пикадили“.

Според изпратената кратка биографична справка за Жером Лубер той е бил управляващ директор на Carrefour - Гърция в периода 2004-2008 година. По-късно е назначен за генерален мениджър за всички предприятия в групата Marinopoulos.

Marinopoulos Group е 100% гръцка компания, която оперира бизнес за повече от 2,5 млрд. евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още