IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елица Панайотова напуска „София Тех Парк”?

В дружеството са назначени двама нови членове на СД и още един изпълнителен директор

13:14 | 16.03.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
Елица Панайотова напуска „София Тех Парк”?

Изпълнителният директор на „София тех парк“ Елица Панайотова е подала оставка, съобщи в-к "Сега".

Решението за това все още не е гласувано от борда на директорите на компанията и не е отразено в Търговския регистър, показва проверка на Investor.bg. Според наличните там документи мандатът ѝ изтича през 2020 г. 

Въпреки това според наличните в Търговския регистър данни на извънредно общо събрание на компанията от 8 март 2016 г. акционерите в лицето на Министерство на икономиката и „Държавна консолидационна компания” ЕАД вземат решение за промяна в устава на дружеството „София Тех Парк” АД, която позволява в съвета на директорите да влязат до петима души.

На това заседание предложени и приети с пълно мнозинство за нови членове на Съвета на директорите са Йолиан Маринов Иванов и Цветомира Викторова Лачева.

Два дни по-късно на заседание на новия Съвет на директорите е решено дружеството да има двама изпълнителни директори - за инфраструктурата и за научната дейност в технологичния парка. Тогава се взема решение за назначаване на втори изпълнителен член на дружеството – Йолиан Иванов, който да го представлява заедно и поотделно с досегашния директор Елица Панайотова. Самата Панайотова обаче не е присъствала на събранието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Има и още как. След като един главен архитект се е цанил да става главен мениджър - има. Освен това, това са основните тенденции - зироу-енерджи-билдинг и зироу карбън емишънс - всичко друго е шменти-капели. И преди мениджър на проекта е била архитект на парка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
Didkata
преди 8 години
Добре де. Сега, ако можеш да ни обясниш какво общо има последния писък в архитектурата и газовите турбини на метан с инкубатор за малките фирми, ще ти бъдем благодарни. Освен това Елица не е архитект на парка, а мениджър на проекта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
бай Промо
преди 8 години
Сега, ние като сме от село, да не ядем доматите с колците. ТехноПаркът е инкубатор за новопрохождащи фирми, а не е инкубатор за шуробаджанаци и некадърници.Понеже дамата, за която ронят крокодилски сълзи, твърди, че е някакъв архитектурен капацитет, питах къде и е архитектурата - къде са и зироу енерджи билдингите, които са последен писък в архитектурата.И понеже се оплаква по медиите, че била голям недооценен иновативен гений, питах къде са и' експерименталните газови турбини ... на метан, или на водород, или там на каквото са. Къде са и' съоръженията за рециклиране на въглероден двуокис. Чакайте да познаем - никога не е имала такива проблеми. Проблемът и' е да източва безпроблемно нац. бюджет и европейските фондове на база зироу-нолидж-пруф-ъв-нолидж - това и' е проблемът ... както и на хората, които са я устобирили там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Didkata
преди 8 години
Целта на Тех-парка е да създаде среда за разработка на тия всички неща. Тия зироу енерджи билдингс вероятно си наясно, че струват някой лев отгоре. А пък за какво ти е газовата турбина е beyond me.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
бай Промо
преди 8 години
Отн.: Елица е страхотен професионалистВ какво? Като гледям самия Техно парк не е нищо особено - къде са и иновациите в техно-марка -зироу енерджи билдингс, еко-букети, PV панели, генератори на метан, газова турбина - няма нищо такова.Отн.: но явно и е омръзнало да се бори с дървените глави и тъпотиите на Лукарски и Каролев.Може и така да е, но ще трябва да се докаже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Didkata
преди 8 години
Елица е страхотен професионалист, но явно и е омръзнало да се бори с дървените глави и тъпотиите на Лукарски и Каролев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
misanthrope
преди 8 години
A, eто я и новината :) Плевнюверата върви. Панайотка я спуснаха, поналапка, ама всичко е до време и торбата се пораздруса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още