IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 хил. подписа събра началото на кампанията за местен референдум в "Младост"

Жителите на столичния квартал искат новото строителство в района да бъде ограничено

14:07 | 19.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Район &quot;Младост&quot; на Столична община</em></p>

Снимка: Район "Младост" на Столична община

Инициативен комитет в столичния кв. „Младост“ започна събирането на подписи за провеждането на местен референдум за строителството в квартала.

Повече от 3 хил. подписа са събрани в самото начало на кампанията, съобщават от инициативния комитет.

Крайният срок за събиране на необходимия брой подписи е 12 декември.

Жителите на квартала искат провеждането на местно допитване с два въпроса – дали се подкрепят изменения в общия устройствен план и подробните устройствени планове на квартала, така че да не се застрояват зелени площи, междублокови пространства, паркинги и детски площадки, както и дали да се обяви мораториум на издаваните разрешителни за строеж в район „Младост“ на Столична община до промяна на общия и подробните устройствени планове.

Жителите на квартала излязоха на протест през миналия месец заради опит за застрояване на междублоково пространство в първи микрорайон. Много от предвидените за застрояване терени в квартала, които в момента са зелени площи и междублокови пространства, са частна собственост.

Заради недоволството Столичният общински съвет обеща да провери всички зелени площи в квартала, предвидени за застрояване. Протестите доведоха и до оставката на кмета на района Цвета Авджиева, след като ГЕРБ свалиха доверието си от нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още