IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усуканата кула в Дубай най-накрая е завършена

Височината на небостъргача не впечатлява толкова, както съседните му, но уникалната архитектура бързо ще го превърне в един от символите на емирството

19:06 | 11.06.13 г.
<p>
	Дубай има нов впечатляващ небостъргач. <em>Снимка: Infinitytower.com</em></p>

Дубай има нов впечатляващ небостъргач. Снимка: Infinitytower.com

Известният спираловиден небостъргач в Дубай - Infinity Tower, който се превърна в символ на строителния застой, вече е завършен, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Усуканата кула, която получи и ново име - Cayan Tower, е висока 306 м и е на 75 етажа. Височината й не е чак толкова впечатляваща в сравнение със “съседите” й, но архитектурата й със сигурност ще я превърне в един от забележителните символи на емирството.

Всеки етаж на сградата е завъртян под определен ъгъл, за да се получи пълно усукване, което й придава формата на спирала.

Кулата е по дизайн на Skidmore, Owings and Merrill и е построена от базираната в Саудитска Арабия Cayan Investment и Development today. Строителите са решили да сменят името на сградата, тъй като в Дубай вече има няколко сгради с името Infinity.

Небостъргачът има близо 100 луксозни апартамента, като 80% от тях вече са продадени. Инвеститорите засега не разкриват цените на останалите жилища, които също си търсят купувач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още