IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bauhaus придобива над 20 магазина на Max Bahr

Ден след провала на придобиването от страна на Globus, пред Max Bahr застава нов спасител

14:49 | 28.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглеждат магазините на&nbsp;Bauhaus отвътре. <em>Снимка: компанията</em></p>

Така изглеждат магазините на Bauhaus отвътре. Снимка: компанията

Базираната в Манхайм верига магазини от типа „Направи си сам“ Bauhaus ще придобие над 24 обекти на изпадналия в неплатежоспособност конкурент Max Bahr. С това около 1300 от оставащите 3600 работни места в Max Bahr ще бъдат спасени, стана ясно днес.

Според информация на DPA първоначално ще бъдат продадени наличните стоки в обектите, след което магазините ще бъдат затворени и преориентирани към марката Bauhaus, а в хода на 2014 г. ще бъдат повторно отворени. Договорите са били подписани, но все още някои детайли трябва да се изяснят.

В нощта срещу сряда се провали продажбата на 58 магазина на базирания в Заарланд търговски концерн Globus, защото двете страни не са успели да постигнат споразумение по отношение на наемите. Сега служителите трябва да се надяват, че в недвижимите имоти ще се настанят други оператори на подобни магазини и поне отчасти ще спасят работните места. В четвъртък се очаква стартът на разпродажбите в 73 магазини от марката Max Bahr.

Max Bahr е последната част на Praktiker в Германия, която имаше все още шанс да оцелее след фалита на веригата в страната. В останалите 230 магазини вече тече разпродажба. Продажбата на Max Bahr на базирания в Дортмунд конкурент Hellweg се провали още преди седмица заради липсата на споразумение с наемодателя.

В началото на септември синдиците обявиха, че продажбата на Praktiker се е провалила. Веригата изчезва от германския пазар, като в момента в клоновете има разпродажба.

Междувременно днес Bauhaus, която засега е представена в България само с един магазин в София, открива нов магазин в бивш обект на фалиралия  Praktiker в Берлин. В магазина има над 120 000 качествени продукта на площ от 15 900 квадратни метра. В новия магазин нови задачи изпълняват 60 бивши служители на Praktiker, като допълнително са били наети още 50 служители.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още