IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai Group се споразумя с кредиторите си

Дружеството има проблеми с изплащането на дълговете си заради кризата и срива на пазара на имоти в емирството

15:25 | 24.01.14 г.
Dubai Group се споразумя с кредиторите си

Конгломератът за финансови услуги Dubai Group е постигнал окончателно споразумение с кредиторите за преструктурирането на дългoвe за 10 млрд. долара, предаде Ройтерс, като се позова на инвестиционното дружество Dubai Holding.

Кредиторите на Dubai Group са се съгласили да удължат датата на падежа до края на 2016 г. за обезпечените дългове и до края на 2024 г. за частично обезпечените и необезпечените.

Целта е да се даде време на активите на Dubai Group да възстановят стойността си, така че да може някои от тях да бъдат продадени и дружеството да изпълни задълженията си.

Dubai Group изтегли големи банкови заеми, за да финансира придобиванията си през годините на бума на пазара на имоти (2006-2008 г.). След кризата на кредитните пазари обаче, довела до срив на имотния сектор в Дубай, групата се оказа неспособна да се справя с дълговете си и беше принудене да предоговаря заеми за десетки милиарди долари.

Сред кредиторите на Dubai Group са големи западни банки като френската Natixis и водещи институции от Персийския залив като дубайската Emirates NBD.

През последната година пазарът на недвижими имоти в Дубай започна рязко да расте, а икономиката процъфтява, което увеличава шансовете за благополучно протичане на плановете за преструктуриране през идните години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още