IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страховете от жилищен балон във Великобритания се засилват

И принц Чарлз е загрижен заради бързо растящите цени на жилищата в Лондон

09:33 | 28.03.14 г.
Страховете от жилищен балон във Великобритания се засилват

Страховете от жилищен балон във Великобритания се засилват все повече. Освен Bank of England и бюджетната служба, и наследникът на трона принц Чарлз коментира, че неустойчивите повишения на цените на жилищата в Лондон са причина за “изтичане на мозъци”, тъй като младите хора не могат да се справят с наемите, пише CNBC.

Принцът, който говори на жилищна конференция в Лондон, подчертава, че средната цена на жилищата в Лондон се е повишила с 40 на сто до 650 хил. паунда за последните шест години.

“Това не е устойчиво и рискуваме да отблъснем талантливи млади хора, които са започнали кариерата си в Лондон и харчат по-голямата част от дохода си за наем. Собствеността на жилище за това поколение е все по-отдалечен мираж”, коментира още той.

Цените на имотите в Лондон през януари скочиха почти двойно спрямо средното за страната, припомня изданието.

Предупреждението на принца идва, след като Английската централна банка заяви, че ще “остане бдителна за нововъзникващите уязвимости", а ръководството ѝ обсъди планове за стрес-тест на банките в Обединеното кралство, за да се провери как те ще се справят с повишаването на лихвените проценти и заплахата от жилища катастрофа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още