IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създаването на нови домакинства в САЩ отново е на предкризисните равнища

Редица фактори продължават да натежават върху пазара на имоти, но създаването на домакинства вече не е един от тях

09:45 | 24.02.15 г.
Създаването на нови домакинства в САЩ отново е на предкризисните равнища

Формирането на нови домакинства в САЩ – основен двигател на търсенето на имоти в страната, се е възстановило след рецесията, показват резултатите от проучване на Центъра за недвижими имоти към Университета на Южна Калифорния, цитирани от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Резултатите обобщават ясно видима тенденция - образуването на нови домакинства започва да спада още през първото тримесечие след увеличаване на безработицата, но се връща към предишните си нива в рамките на около три години, независимо дали се отчита възстановяване на работните места.

"Това ни показва, че дори и постоянно увеличаване на безработицата не би могло да има постоянно влияние върху формирането на домакинствата”, коментира Гари Пейнтър от Центъра за недвижими имоти към университета.

В периода 2008-2010 г. – най-тежкият за американската икономика през последните години, формирането на нови домакинства е спаднало почти до нула. В момента формирането на нови домакинства е възстановило темповете си отпреди рецесията – около 1 млн. годишно, въпреки че икономиката не си е върнала напълно загубените заради рецесията работни места.

“Замразяването на процеса е приключило и хората отново създават нови домакинства. И докато редица фактори продължават да натежават върху пазара на имоти, създаването на домакинства вече не е един от тях”, заключават изследователите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още