IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците ще станат най-голямата група чужди инвеститори в Лондон

Забавянето на икономическия ръст на Китай и сривът на фондовия пазар насърчават инвеститорите да потърсят нови възможности

15:25 | 21.08.15 г. 1
Китайците ще станат най-голямата група чужди инвеститори в Лондон

Инвеститорите от континентален Китай ще станат най-голямата група чужди инвеститори в имоти в Лондон заради очакваните облекчения за вложенията в чужбина, които Пекин прие, пише онлайн изданието propertywire.com.

Ситуацията на фондовия пазар в Китай също може да изиграе ролята на трамплин за нарастващия интерес към новите възможности за инвестици, допълва изданието, като цитира консултантската компания Harrods Estates.

Китайците обикновено харчат до 2 млн. паунда за имоти ново строителство в Лондон. Компанията обаче смята, че с влизането на облекченията за инвесиции в чужбина в сила сумата за вложения в имоти може да нарасне и до 50 млн. паунда при бизнес имотите.

За жилищата горната граница ще се измести към 5 млн. паунда, прогнозират експертите.

През последните две десетилетия богатството, генерирано от силния икономически ръст в Китай, се вливаше основно в специалния административен район Хонконг, както и в Сингапур, главно чрез корпоративни инвестиции. Това нагорещи до червено пазара на имоти в мегаполисите, а тенденцията се прехвърли към Лондон.

Специалните облекчения на инвестициите, които Пекин подготвя, ще се прилагат първо за жителите на шестте най-големи града в страната. Предвижда се да се позволи на всички с нетно богатство над 160 хил. долара да могат да изнесат в чужбина до 50 на сто от стойността му. За корпорациите лимитите са до 1 млрд. долара.

Забавянето на икономическия ръст на Китай и сривът на фондовия пазар, заради който Shanghai Composite Index изтри над 30 на сто от стойността си само за няколко седмици, ще насърчи инвеститорите да потърсят нови възможности.

Най-популярната опция е новото строителство, включително и проектите „на зелено“, но се отчита засилване на интереса и към реновираните имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
iivanoff
преди 8 години
/Прилича на - следователно е!//Не знам - следователно не съществува!/Напълно закономерно е, след като ККП създаде, прокламира и стартира кризата в Китай /за да реформира подчинената територия по заръка отвън/, да я контролира и управлява до желания, очакван и необходим за реформи момент, като сега подпомага изтичането на капитали от страната... разбира се, това противоречи с допускането, че тя определя всичко свободно и в собствена полза за подопечната територия, но в това приемат да вярват само маймуните :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още