IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бежанците и ниските лихви предизвикват строителен бум в Германия

Общият брой на разрешителните за строеж в най-голямата европейска икономика е на най-високото равнище от 16 години

16:18 | 18.08.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Строителният бум в Германия е набрал скорост през първото полугодие и броят на разрешителните е скочил до 16-годишен максимум, сочат данни на Националната статистическа служба Destatis, цитирани от ДПА и БТА.

Рекордно ниските лихви, стабилният трудов пазар и търсенето на жилища за бежанците стимулират сектора на недвижимите имоти в страната.

Разрешителните за строеж на апартаменти са се увеличили с 30,4% до 182 800 през шестте месеца до края на юни спрямо същия период на 2015 г.

Най-голямо увеличение е отчетено при разрешителните за осигуряване на жилища за около 1 милион бежанци, пристигнали в Германия миналата година.

Строителните разрешителни за жилища от типа на хостелите, включващи бежански приюти, са скочили със 174,2% до 12 400 през първата половина на годината.

Статистическата служба посочва, че одобренията за строеж на жилищни сгради са се увеличили с 28,2% до 156 986, докато строителните проекти за вече съществуващи жилища са с 45,5% повече, или 25 834 - най-високото равнище от 1998 г.

Общият брой на разрешителните за строеж в най-голямата европейска икономика сега е на най-високото равнище от 2000 година, отбелязва Destatis.

Очаква се строителният сектор да се завърне към обичайния темп на растеж през втората половина на годината, след като забавя ритъма през второто тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
ми натам си отиат нешата кат преди втората световна, евреите тва онова и после терес една по канчето и повече от половината ги напрайха на Ariel и Persil ....... така ше стане и стея брадати *** welcome welcome и кат падладее народа айдее Birkenau, Auschwitz,, Subibor май ше ги отварят наново .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
deset
преди 7 години
Германците отговарят на търсенето с увеличение строителството.А в България Бай *** вдига цените и чака някои шаран да клъвне.Що да си губи времето да строи! Бизнес кво да се прави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
scott
преди 7 години
от което ше последва бум на оръжейната промишленос..............ха,ха,хах,хах,хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
Глупости, а в свободното си време изнасилват по някоя загорела немкиня или теглят на някой по балтия у влака или пострелят у мола в Мюнхен .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още