IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в лондонските хотели намалява до нивата от финансовата криза

Спадът през октомври е най-резкият за един месец от 2001 г. насам

17:49 | 15.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Луксозна двойна стая в четиризвезден хотел в Кенсингтън струва само 5 паунда повече от обикновена стая с две единични легла в намиращ се наблизо хостел на фона на рязкото намаляване на заетостта в лондонските хотели след референдума за Brexit, пише британският вестник Independent.

Паудът поевтиня с повече от 10 на сто спрямо еврото и долара след вота през юни, което би трябвало да прави Великобритания по-атрактивна за чуждестранните туристи. Резервациите в Лондон обаче - двигателят на британския туризъм, се сринаха.

Предварителните данни от глобално проучване на хотелските услуги, проведено от STR и анализирано от Independent, показва, че броят на празните хотелски легла се е увеличил с повече от една трета през октомври в сравнение с година по-рано. Средните цени са намалели със 7,7 на сто до под 150 паунда на вечер. 

Заетостта в хотелите в столицата на Великобритания през октомври е била 85%, като намалява спрямо 89% през същия период на миналата година. Това е най-ниското месечно ниво от 2008 г., когато започна финансовата криза, отбелязва изданието.

Спадът през октомври е и най-резкият за един месец от 2001 г. насам.

Търсенето е намаляло и през седмицата, и през почивните дни. Изследването показва още, че по-често гостите на града през делнични дни са там по работа, макар че през уикенда продължава да има повече туристи.

От Олимпиадата през 2012 г. броят на чуждестранните туристи в Лондон се е увеличил с една пета. През миналата година градът е бил посетен от 36,1 млн. туристи, като малко над половината са чуждестранни гости. Средно посещението на Лондон излиза около 1000 паунда на човек.

Последните прогнози на компанията за реклама на града London & Partners показват, че в дългосрочен план туризмът в Лондон ще става все по-популярен. Очаква се 22,4 млн. чуждестранни туристи да посетят града към 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още