IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията стимулира най-силния ръст на жилищните цени в света от 20 години

Ниските лихви по ипотечните кредити и допълнителните спестявания подкрепят пазара и съживяват дебата за финансовата стабилност

11:13 | 02.08.21 г. 23
<p>
	<em>Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Последна актуализация: 03:35 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
studioaa
преди 2 години
За върха на един балон никой не продава защото смята, че така държи Господ за шлифера и ще забогатее със сигурност и затова няма предлагане. Така беше и с биткойна преди има няма 6 месеца когато беше стигнал 65к $, но явно това разбира се е забравено и сега е различно, защото имотите не са виртуални като биткойна. Въпрос на време е последващи локдауни у нас или други мерки с цел да се засили ваксинацията да прогонят още повече българи от големите градове и това доведе до екплозивен ръст предлагането на вече ненужни имоти. А корона комедията далеч не е свършила и тепърва започва, който си мисли, че всичко ще се нормализира и ще продължи както беше през 2019 жестоко се лъже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Ernan Kortes
преди 2 години
Проблема е в предлагането,който пак е свързан с лихвите и инфлацията.От 39000 оферти продава,за всякакви видове имоти,в момента има 32870 бройки в един от най посещаваните сайтове.Сам си направи сметката какво е предлагането.На практика предлагане няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
studioaa
преди 2 години
Тук грешите, не е пандемията, а е друго. В годините между 1993 - 1999 също имаше бум в цените на имотите у нас, който беше по-голям от сегашния, но пандемия тогава нямаше, но все пак има общо между тогашния период и сегашния и това е масовата инфлация. Онзи бум беше само номинален - цените растяха само в обезцени левчета и падаха измерени във всичко друго. Сегашния бум е същия, но в много по-голям мащаб - цените растат заради бързата обезценка на долара и еврото, а не заради повишено търсене или подобрен стандарт на живот или ръст на доходите. Измерени обаче в повечето суровини цените вървят надолу т.е бумът е 100% инфлационен и фалшив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още