IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter стартира музикална услуга

Мрежата представи приложението Twitter #music за iPhone, както специално създадения сайт Twitter #Music

20:45 | 18.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitter стартира музикална услуга

Платформата за кратки съобщения Twitter иска да улесни намирането на нова музика. При това тя ще създава и един вид „Twitter-хитпарад“ на базата на активността на потребителите. Новата услуга разполага със система от препоръки, която преглежда кои песни са популярни сред приятелите в Twitter и ги показва. Услугата следи и кои изпълнители следва даден потребител в Twitter и дава препоръки за музика.

Всеки потребител ще може и да праща линкове към песни на своите абонати, като за целта се използва представеното днес приложение за устройства на Apple, както и уеб версия. В България обаче засега услугата не е активна.

Twitter е изградил услугата си в партньорство с iTunes на Apple, Spotify и Rdio, които доставят музиката. Това означава, че всеки потребител ще може да избира с коя от тези услуги да влиза в своя профил, за да слуша любимата музика.

При намирането на нова музика стандартно ще се просвирват 90 секунди от песента чрез iTunes на Apple, поясни Twitter. Клиентите на Rdio и Spotify обаче могат да влизат с тези акаунти в услугата, за да прослушват целите песни. Засега услугата стартира в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

В продължение на две години Apple се опитваше на наложи собствената си музикална мрежа Ping на базата на iTunes. Услугата обаче бе прекратена през миналата година заради твърде ниската потребителска база. По собствени данни Twitter има около 200 млн. активни потребители, а музиката е една от централните теми, за която те комуникират. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още