IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

90% от видеото в Twitter е гледано от мобилни устройства

Половината от потребителите обичат да гледат спортни клипове и части от ТВ сериали

13:02 | 14.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
90% от видеото в Twitter е гледано от мобилни устройства

Цели 90% от клиповете, гледани в социалната мрежа Twitter, са били отворени през таблети и смартфони в най-различни точки на света, показва нов доклад на Research Now по поръчка на компанията, цитиран от VentureBeat.

Около 70 процента от потребителите гледат видео клиповете, които откриват в собствения си новинарски поток. Така се оказва, че абонатите откриват ново видео съдържание в Twitter, а това е от ключово значение за рекламодателите, които обмислят своите следващи кампании в микроблогинг услугата.

Оказва се също така, че потребителите обичат да проявяват отношение към гледаните клипове. Според Twitter на базата на вътрешни данни един вътрешен видео клип е в състояние да генерира над 2 пъти повече отговори и почти 3 пъти повече споделяния, отколкото външните клипове, споделяни през платформата.

Новият доклад хвърля светлина и за видовете видео съдържание, които се радват на най-голяма популярност в мрежата. Половината от потребителите обичат да гледат спортни клипове и части от ТВ сериали, а 64 на сто залагат най-вече на актуалните новини. Най-желаните и търсени клипове пък са свързани със знаменитости и известни марки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още