IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter прави съоснователя Дорси постоянен шеф?

Книжата на социалната мрежа се изстреляха с над 5 на сто

22:54 | 30.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джак Дорси може да поеме социалната мрежа за постоянно. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джак Дорси може да поеме социалната мрежа за постоянно. Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа за кратки съобщения Twitter е напът да направи съоснователя и временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор Джак Дорси постоянно заемащ шефското място, пише обичайно добре информираният технологичен блог  Recode.

Според медията Джорси ще продължи да ръководи и услугата за мобилни разплащания Square, на която също е основател. 



Откакто в края на юли дългогодишният директор Дик Костоло напусна компанията, Twitter се ръководи временно от Дорси. Обявяването му за постоянен изпълнителен директор може да се случи още в четвъртък, предава още Recode.

Преди дни и New York Times писа, че в борда се очертава решение в полза на Дорси. Той се счита за ръководната сила концепцията на Twitter и в началните години на компанията вече бе неин ръководител. Oще в началото на процеса на търсене на наследник на Костоло Дорси бе фаворит за поста, макар че малцина анализатори вярваха, че той ще напусне Square, която наскоро подаде документи за осъществяване на първично публично предлагане. В средата на юни комисията по търсене на нов директор обяви нещо, което бе очевидно – че позицията на главен изпълнителен директор на Twitter е позиция на пълно работно време и затова е в процес на търсене на директор, който да се посвети само на една компания. Ето защо тогава мнозина решиха, че Дорси ще трябва да реши между двете компании. Очевидно обаче е намерен компромис.

Twitter и Square отказват коментар на материала. Малко след оповестяването на новината акциите на социалната мрежа скочиха рязко, но минути по-късно се върнаха на почти начална позиция, за да се засилят отново по-късно. Малко преди края на сесията ръстът е от 5,78 на сто до 27,08 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още